Cum să mănânci corect pentru a slăbi?

Pentru a slăbi, trebuie să acordați o atenție deosebită ceea ce mâncați și cât de mult, când mâncați (la ce oră), de câte ori mâncați pe zi. Fii atent chiar la modul în care are loc procesul de a mânca. Nimeni nu se va certa cu faptul că, dacă încetăm să ne punem mâncarea în gură (adică încetăm să mâncăm și începem să murim de foame), atunci vom slăbi. Deoarece alimentele nu intră în interior și energia este irosită, rezervele de grăsime sunt arse. Astfel, fără hrană, slăbim. Dar nu puteți trăi fără alimente și, prin urmare, trebuie să mâncați ceva pentru a umple rezervele de energie, rezervele de oligoelemente, vitaminele și alte substanțe utile.

produse de slăbire pe o alimentație adecvată

De ce este mai bine să nu mergi la diete?

Pentru că principiul lor este nesemnificativ! În timp ce urmezi o dietă, vei slăbi! Dar, odată ce încetezi să stai pe el, te îngrași din nou, chiar mai repede decât ai pierdut. Și, în plus, dietele se limitează adesea la o alimentație foarte slabă, din cauza căreia multe substanțe necesare nu intră în organism. Iar dietele sunt adesea contraindicate persoanelor bolnave. Prin urmare, nu toată lumea poate apela la ele.

5 reguli despre cum să mănânci corect pentru a pierde în greutate:

 1. Eliminați la maxim toate produsele de origine animală grasă din dieta dumneavoastră. De exemplu, pește gras, carne grasă, unt, smântână etc. Pare logic. La urma urmei, dacă vrei să scapi de grăsimile tale, atunci de ce să te încurci cu altele noi. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că 1 gram de carbohidrați și 1 gram de proteine conțin fiecare 4 kcal, iar 1 gram de grăsime conține 9 kcal. Aceasta înseamnă că, dacă mâncați o cantitate mare de alimente grase, atunci consumați o cantitate uriașă de energie, care va fi dificil de consumat mai târziu. Adică, este foarte greu să scapi de alimentele grase și alimentele grase mai târziu.
 2. Eliminați carbohidrații repezi din dietă cât mai mult posibil. Glucidele rapide sunt zahărul, dulciurile, fursecurile, chiflele, turtă dulce și alte alimente similare. Acești carbohidrați sunt numiți carbohidrați rapizi, deoarece sunt absorbiți rapid. Acestea cresc rapid nivelul zahărului din sânge, sunt ușor prelucrate în grăsimi și depozitate în magazin. Amintiți-vă că într-o dietă sănătoasă, dulciurile dvs. sunt fructe, nu prăjituri și chifle. Învață să te bucuri de fructe, nu de carbohidrați repezi precum chifle, fursecuri, turtă dulce. În acest caz, veți pierde rapid în greutate. Dacă îți este foarte foame de ceva dulce, atunci, în ultimă instanță, poți mânca o cantitate mică de ciocolată neagră neagră, cu un conținut ridicat de cacao de peste 50%. De asemenea, dacă doriți să mâncați bine și să pierdeți în greutate, atunci ar trebui să excludeți din dietă: paste, cartofi, banane și struguri, deoarece conțin, de asemenea, o mulțime de carbohidrați rapizi.
 3. Eliminați din alimentație toate alimentele procesate, deoarece acestea sunt fabricate din deșeuri și sunt pompate cu grăsimi. În plus, multe substanțe chimice sunt adăugate acolo pentru a spori mirosul și gustul. Astfel de produse, în special, includ: găluște, cârnați, cârnați, plăcinte pentru magazin. Toate acestea sunt arme bacteriologice, nu alimente. De asemenea, ar trebui să renunțați la pizza - este un produs gras făcut din pâine, cârnați grași și brânză grasă. Ei bine, ce beneficiu obțineți de la acest produs, în afară de plăcerea dubioasă? Nu există niciun beneficiu acolo. Nu trebuie să-l mănânci. Faceți-vă un obicei să mâncați numai alimente naturale și proaspete.
 4. Ce ar trebui să mănânci? În primul rând, dieta dvs. este alimentele proteice dietetice. De exemplu, brânză de vaci și lapte cu conținut scăzut de grăsimi, carne de vită slabă, albușuri de ou, diverse tipuri de pește alb, curcan sau file de pui. În al doilea rând, toate acestea sunt fructe, cu excepția strugurilor și a bananelor. În al treilea rând, toate acestea sunt legume, cu excepția cartofilor. Alternativ, puteți mânca hrișcă, fulgi de ovăz sau orz.
 5. Porția de mâncare trebuie să fie mică. Uneori oamenii cred că dacă mănânci mult, dar numai o dată pe zi, atunci poți pierde în greutate. De fapt, nu este cazul. Puteți mânca atât de mult la un moment dat, încât nu îl veți cheltui în 2 zile. Dacă începeți să mâncați o singură dată pe zi și pentru o astfel de masă vă umpleți stomacul până când crapați, atunci cu o astfel de acțiune vă veți strica doar sănătatea și, în același timp, nu veți pierde în greutate. Când mănânci mult la un moment dat, corpul începe să absoarbă toate acestea. Dar ce să faci cu o cantitate atât de mare de mâncare. Nu poate trimite totul direct la ieșire. Prin urmare, organismul continuă să digere și să asimileze toate acestea. Cantități mici de nutrienți pot fi stocate în mușchi și ficat. Și cantități uriașe de rezerve pot fi stocate numai sub formă de grăsimi. Prin urmare, organismul începe să proceseze toate alimentele în exces în grăsimi și să creeze rezerve de grăsime. Nu mâncați în exces!

Când mâncați în porții mici în timpul zilei, corpul primește în mod egal nutrienții necesari și îi direcționează către mușchi, ficat, cheltuiește pentru munca organelor, îl folosește pentru a obține energie, în viață. Astfel, substanțele nutritive primite sunt incluse în metabolism și nu sunt depuse sub formă de rezerve de grăsimi. Mănâncă des mese mici. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mănânci în mod constant ceva. Intervalul dintre mese ar trebui să fie de cel puțin 2, 5-3 ore. Dacă aranjați un astfel de interval în aportul de alimente, atunci veți avea 5-6 mese pe zi.

consumul unei diete potrivite pentru scăderea în greutate

Câteva sfaturi despre cum să mănânci corect pentru a slăbi?

 1. Mănâncă cu încântare, savurând fiecare mușcătură. Încercați o lingură de alimente, mestecați o bucată de mâncare de cel puțin 100 de ori. Și înghițiți-l numai atunci când se transformă într-o pastă lichidă în gură. Consumul de alimente în acest fel vă va împiedica să mâncați mult la o singură masă, deoarece veți deveni rapid plin de o cantitate mică de alimente.
 2. Acordați-vă efectul pozitiv al alimentelor - că vă va furniza toate substanțele și elementele necesare și, în niciun caz, nu credeți că vă va oferi grăsimi suplimentare (altfel vă puteți regla subconștient corpul pentru a produce exclusiv grăsimi din alimentele pe care le mananca) . . .
 3. Mănâncă alimente care sunt compatibile între ele. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți ce alimente sunt combinate între ele și care nu. Puteți utiliza tabelul de compatibilitate a produsului.
 4. Este mai bine să nu mâncați imediat după exerciții. Lucrul este că, după o muncă grea, efort fizic sau tensiune nervoasă, corpul nostru are nevoie de timp pentru ca sucurile digestive să înceapă să secreteze în interior.
 5. După ce ați mâncat, nu începeți munca grea și nu vă culcați imediat. Cel mai bun lucru în acest caz este să faceți o plimbare pe îndelete.
 6. Nu este recomandat să beți înainte, în timpul și după masă, deoarece consumul de băuturi interferează cu absorbția alimentelor și cu secreția sucului gastric. Deci, dacă bei ceai după mese, atunci numai după o jumătate de oră.
 7. Nu este recomandat să încheiați masa consumând fructe: deoarece fructele sunt digerate foarte repede și ajung în stomac, care este umplut cu alte alimente, se amestecă cu acesta și provoacă fermentarea. Este mai bine să mănânci fructe cu o jumătate de oră înainte de mese.
 8. Nu este recomandat să mâncați târziu, mai ales după ora 18: 00. Deoarece în ultimele ore toate procesele din organism încetinesc și mâncarea va fi digerată mai mult decât de obicei și nimănui nu-i place să doarmă cu stomacul plin (va fi puțin benefic de un astfel de somn). Prin urmare, cel mai bine este să luați ultima masă cu 4 ore înainte de culcare. Dar această excepție nu se aplică fructelor și legumelor. Deci, fructele pot fi consumate cu 1 oră înainte de culcare, iar legumele cu 2 ore înainte de culcare.

Acum știi să mănânci corect pentru a slăbi! Aplică regulile pe care le-ai învățat din acest articol în viața ta, mănâncă bine și apoi poți pierde în greutate. Vă dorim succes în această chestiune!