Dieta de băut

băuturi din fructe pentru băut dietă

Judecând după numele „dietă de băut", puteți ghici că această metodă de slăbit se bazează în totalitate pe utilizarea fluidelor. Acestea pot fi sucuri, bulionuri, apă sau produse lactate.

Sucul proaspăt stors este una dintre cele mai populare băuturi utilizate pentru dieta de băut.

Tipuri de diete de băut

O dietă de băut în sens clasic durează 30 de zile și are ca scop curățarea corpului, scăderea de toxine și pierderea în greutate. Însă puțini oameni pot rezista unui regim atât de strict, iar medicii vorbesc despre pericolul pe care îl prezintă o așa de lungă ședere la orice dietă. Prin urmare, de obicei, în practică, versiunile mai scurte ale dietei de băut sunt folosite până la 7 zile, timp în care puteți slăbi 5-7 kilograme. Dieta de băut poate fi de mai multe tipuri, în funcție de lichidul care înlocuiește toate celelalte alimente din toate mesele. Nu puteți construi o dietă de băut pe sucuri din pachete, băuturi cu zahăr, cacao, cafea sau iaurturi dulci și grase de băut. Trebuie să alegeți următoarele fluide.

apă curată pentru o dietă de băut

Apă. Cu o dietă cu apă, trebuie să beți zilnic 1, 5 litri de apă pură, necarbonată. Dar o astfel de dietă de băut este în sine strictă și complexă, puțini oameni pot rezista. Deoarece se referă la post, nu ar trebui să stați pe el mai mult de 3 zile. Este mai bine să faceți astfel de descărcare 1-3 zile pe lună, atunci când consumați doar apă, apoi puteți crește treptat timpul de dietă cu 1 zi, dar cantitatea maximă nu trebuie să depășească 5-7 zile, în funcție de modul în care simt. Trebuie să vă pregătiți pentru o dietă atât de strictă de băut, reducând treptat cantitatea de alimente consumate cu o săptămână înainte de a începe și doar consumând sucuri cu o zi sau două înainte de a începe. O ieșire lină din foamea apei este, de asemenea, foarte importantă. În decurs de două săptămâni după aceasta, trebuie să reveniți încet la dieta obișnuită și să nu mâncați excesiv, adăugând treptat mai întâi alimente ușoare cu conținut scăzut de grăsimi, apoi mai multe grăsimi.

Bouillon. Poate fi pui, pește sau carne de vită, precum și legume. Trebuie să-l gătești singur, niciunul dintre produsele din pungi cu conservanți nu este potrivit pentru o dietă de băut. Este permis să adăugați sare în timpul gătitului, puteți adăuga și morcovi, țelină și pătrunjel din ierburi. Nu este indicat să adăugați piper, acesta deschide pofta de mâncare, la fel ca ceapa.

Produsele lactate sub formă lichidă pot sta la baza unei diete de băut. Dacă este kefir, atunci procentul de grăsime nu depășește 2%, precum și laptele copt fermentat, consumul de iaurt fără arome, varenete și bifidok. De asemenea, puteți lua lapte ca bază cu un conținut de grăsime de cel mult 1, 5%. Dar se crede că laptele nu este bine absorbit de corpul adulților, de aceea se recomandă alegerea produselor lactate fermentate.

băutură cu sodă de lămâie pentru dietă de băut

Suc proaspăt. O altă băutură pentru o dietă de băut. Portocala, grapefruit, mar Este important sa alegeti fructe neindulcite, de preferinta citrice. Grapefruitul este, în general, considerat un produs de slăbit de top. Dar trebuie să aveți grijă și să verificați dacă aveți alergii înainte de a începe dieta.

ceai verde pentru dieta de baut

Ceai. Alegeți ceai verde, negru, roșu sau cu fructe, dar întotdeauna preparat, de bună calitate. Nu trebuie să-l beți dulce, puteți adăuga lapte sau lămâie.

băutură de pepene verde pentru dietă de băut

Kissel sau compot. Mai multe băuturi pentru o dietă de băut. Nu sunt fierte dulci din fructe și fructe de pădure. Puteți face, de asemenea, jeleu de fulgi de ovăz, este cel mai satisfăcător. Și este mai ușor să urmezi o dietă și să bei cât mai multă apă pură în fiecare zi, chiar dacă urmezi o dietă pe bază de suc sau ceai.

Dieta "Ziua de băut"

Opțiunea de dietă pe bază de apă este „ziua de băut". Astfel de zile se numesc zile de post și pot fi petrecute o dată pe săptămână sau de mai multe ori pe lună. În acest moment, puteți bea doar apă, în cantități nelimitate, dar nu mai puțin de 2 litri pe zi, sau puteți petrece ziua cu suc de portocale, grapefruit sau mere proaspăt stors amestecat cu apă într-un raport de 1: 1. Zilele de băut oferă corpului tău o pauză de stresul de a digera constant alimentele. Sistemul nostru digestiv trebuie curățat și acesta este exact procesul care se declanșează în timpul dietei „zi de băut". Trebuie să vă pregătiți în avans. Treceți la o dietă sănătoasă cu o săptămână înainte. Dacă sunteți pasionat de maioneză, sosuri, cârnați și grăsimi, prăjite și dulci, excludeți acest aliment din dietă timp de o săptămână. Cu câteva zile înainte de a începe dieta „ziua de băut", mâncați numai cereale, fructe și legume. Beți băuturi fără zahăr pe tot parcursul săptămânii și treceți la ceai verde cu o zi înainte de a începe dieta. De asemenea, beți până la 2 litri de apă zilnic. Trebuie să ieșiți din dietă fără probleme, adăugând treptat alimente cu conținut scăzut de grăsimi - mai întâi legume, fructe, cereale, apoi alimente cu conținut scăzut de grăsimi, după câteva săptămâni vă puteți întoarce treptat la dieta ta obișnuită. Dar, din nou, nu trebuie să vă sprijiniți imediat pe produsele din făină, dulci și grase. După dieta „zilei de băut", stomacul se va contracta și, în viitor, veți începe să mâncați mai puțin, în timp ce vă umpleți rapid. Prin urmare, astfel de zile de post vă permit să vă reduceți pofta de mâncare și să treceți fără probleme la o dietă sănătoasă. În această zi, veți lua 1-2 kilograme.

Dieta de băut 7 zile

băutură de castravete-chefir pentru dietă de băut

Pentru o dietă de băut de 7 zile, puteți pierde până la 7 kilograme. Ca bază, puteți lua sucuri din legume, fructe, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, bulionuri. În fiecare zi va trebui să vă asigurați că cantitatea de apă pe care o beți este egală cu 1, 5 litri. De asemenea, puteți bea ceai neîndulcit, sucuri naturale în cantități nelimitate. Puteți amesteca zile, de exemplu:

  • prima zi - cu lapte sau chefir;
  • al doilea - în bulion;
  • al treilea - pe sucuri;
  • al patrulea este o casă de ceai;
  • al cincilea - jeleu;
  • al șaselea - pe compot (caise uscate, prune uscate, stafide, gătiți fără zahăr);
  • al șaptelea este suc.

Ieșirea din dieta de băut

Ieșirea din dieta de băut ar trebui să fie lină. Dacă a durat 2 săptămâni, trebuie să ieșiți timp de 1 lună. Adică, trebuie respectat raportul 1: 2, unde primul număr este durata dietei. A doua zi, după finalizarea „dietei de băut", începeți micul dejun cu o porție mică de fulgi de ovăz. Prânzul și cina rămân potabile. Respectați acest regim timp de 2-3 zile. Apoi treceți la nivelul următor - pentru micul dejun, mâncați un fel de mâncare care vă place: un ou, iaurt, brânză, dar nu trebuie să vă sprijiniți pe mâncăruri cu amidon. La prânz, gătiți terci și mâncați un măr sau o banană. Bând cina. Și deja în a doua săptămână, începeți să mâncați de trei ori pe zi, adăugând alimente și legume cu proteine slabe. Creșteți cantitatea de carbohidrați din dieta dvs. pentru a treia săptămână. Introduceți treptat în dietă pâinea cu sare și secară, pastele, cerealele, cartofii. Introduceți zahărul după 2 săptămâni de la sfârșitul dietei de băut.