Caracteristicile dietei cu pepene verde și contraindicații

Mulți oameni observă că greutatea, de regulă, se câștigă în absența unei cantități mari de fructe și legume în dietă - toamna și iarna. În schimb, vara, pierderea în greutate este frecventă. Într-adevăr, în sezonul estival, prin rețelele comerciale și propriile lor grădini de legume, este posibil să se obțină o cantitate imensă de produse dietetice. Dieta cu pepene verde este utilă în această perioadă.

Proprietăți utile ale pepenelui verde

Pepenele verde, în ciuda conținutului său scăzut de calorii (aproximativ 20-30 kilocalorii la 100 de grame de pulpă), este un produs foarte satisfăcător, care poate satura rapid corpul. Acest lucru se datorează cantității moderate de zaharuri din compoziție, al cărei consum nu duce la creșteri catastrofale ale glicemiei și eliberării de insulină, precum și unei cantități mari de apă și fibre. În plus, pepenele are multe proprietăți benefice:

 1. Reaprovizionarea de vitamine și minerale. Pulpa conține o cantitate imensă de vitamine PP, A, grupa B, C și E. În plus, cu utilizarea regulată de pepene verde, va fi posibil să se compenseze deficiența de fosfor, potasiu, magneziu și sodiu.
 2. Reglarea echilibrului apă-sare. Pepenele verde are peste 90% apă și are un efect diuretic. Datorită acestui fapt, pepenele verde este recomandat pentru utilizare de către pacienții care suferă de afecțiuni ale rinichilor și ficatului.
 3. Completarea deficitului de fier și tratarea anemiei. 100 de grame de pulpă conțin aproximativ un miligram de fier. Aceasta înseamnă că consumul regulat va preveni progresia anemiei în orice stadiu.
 4. Reglarea scaunului. Cantitatea mare de fibre și apă permite produsului să aibă proprietăți laxative. Acest lucru este util mai ales pentru cei care sunt adesea constipați și supraponderali.
 5. Efect revitalizant datorat proprietăților farmacologice. Pepenele roșu are mecanisme antipiretice, coleretice și antiinflamatoare, deci poate fi utilizat pentru tratarea multor patologii ale organelor interne, inclusiv a sistemului digestiv.

Pepenii au și proprietăți negative. Cu toate acestea, cel mai adesea acestea sunt asociate cu produse de calitate scăzută obținute prin accelerarea artificială a maturării. În caz de otrăvire cu aditivi chimici care absorb fructele în perioada de creștere, sunt posibile dureri de cap, greață și vărsături și scaune supărate. Prin urmare, nu este recomandat să cumpărați pepeni verzi înainte de iulie. Pentru diete, trebuie folosite doar fructe coapte.

Schema alimentară standard pentru o dietă cu pepene verde

Dieta obișnuită cu pepene verde pentru scăderea în greutate implică consumul aproape exclusiv de pulpă de fructe. Un astfel de sistem alimentar nu este potrivit pentru toată lumea, deoarece vă obligă să mâncați într-un cadru rigid. Prin urmare, durata cursului de scădere în greutate în acest caz ar trebui redusă.

fel de mâncare pentru pepene verde

Următoarele regimuri dietetice sunt practicate în dieta cu pepene verde:

 1. Pulpa este consumată în orice moment al zilei și în orice cantitate. Durata unei astfel de diete va fi de la trei la cinci zile, în funcție de rezultatele dorite.
 2. Consumul de fructe pe baza unui kilogram de pepene verde la zece kilograme de slăbit. Durata unei astfel de diete este de asemenea de trei până la cinci zile.
 3. Bea pepene verde conform schemei 2, dar cu adăugarea unei felii mici de pâine prăjită la fiecare masă.

Cu acest mod, pepenele verde în timpul dietei trebuie consumat în porții mici, de preferință tăiate în felii. În caz de colici intestinale și dureri abdominale, creatorii mono-dietei recomandă administrarea de medicamente antispastice. Cu toate acestea, este important ca sindromul durerii să nu fie cauzat de probleme de sănătate. Prin urmare, înainte de a începe cursul, trebuie să vă supuneți unui examen medical și să consultați un medic.

Alte opțiuni pentru dieta cu pepene verde

Pe lângă mono-diete, există și alte opțiuni pentru introducerea pepenelui verde pe dietă, adică ca parte a altor regimuri dietetice.

Dieta cu pepene galben

fata pe dieta cu pepene verde si pepene galben

În ceea ce privește proprietățile sale benefice, pulpa de pepene galben este similară cu cea a unui pepene verde, astfel încât aceste fructe se potrivesc între ele și aduc o oarecare varietate în mono-dietă. La rândul său, pepenele saturează mai bine decât pepenele verde, dar în același timp are un conținut mai mare de calorii datorită conținutului mai ridicat de zahăr.

Pepenele galben în acest mod se folosește doar în timpul unei gustări, în timp ce regimul alimentar, pepenele verde este inclus ca supliment la micul dejun, prânz și cină. Se recomandă să nu consumați mai mult de un kilogram de fructe în doar o zi.

De asemenea, dieta ar trebui să includă:

 • Pui slab sau curcan (în principal sâni);
 • Peşte;
 • Vită;
 • Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi;
 • Cereale;
 • Salate de legume.

Se recomandă să consumați mai multe lichide și să utilizați o activitate fizică fezabilă. Durata cursului este de 10 zile.

Pepene verde și castravete

Dieta în acest caz este similară cu sistemul mono-dietă. Este permis să se consume orice cantitate de castraveți (conținut caloric aproximativ 10-15 kilocalorii la 100 de grame) și pepeni verzi. În plus, la prânz se bazează 100 de grame de carne de pui fiartă. Durata cursului este de 3 zile, pierderea în greutate așteptată este de 2-3 kilograme.

Proteina de pepene verde

Eficacitatea și eficiența acestei diete se datorează faptului că conține de fapt doar acele produse alimentare care sunt utilizate în etapele de slăbire intensivă în diferite cursuri, inclusiv așa-numita „uscare". În timpul dietei, sunt permise următoarele:

 • Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi;
 • Carne și pește cu conținut scăzut de grăsimi;
 • Brânzeturi și iaurturi;
 • Albușuri de ou.

Toate aceste produse sunt completate de porții de fructe pentru desert. Se așteaptă un efect diuretic, pierderea rapidă în greutate, păstrând musculatura și reglarea scaunului mediată de pepene verde. Durata cursului este de la 7 la 10 zile.

Pepene verde-hrișcă

În sine, hrișca este, de asemenea, un produs dietetic valoros, prin urmare este utilizată activ în dieta multor diete pentru pierderea în greutate. Combinat cu pepene verde, terci de hrișcă vă va ajuta să obțineți rezultate excelente.

Rația de dietă este compilată conform următoarelor reguli:

 1. Pentru micul dejun și prânz, trebuie să consumați o porție mică de terci de hrișcă fără aditivi;
 2. După prânz, este permis să mănânce doar salate de legume și o bucată mică de carne dietetică (nu mai mult de 100 de grame);
 3. Cina trebuie să fie formată doar din pastă de pepene verde la un kilogram de fructe pe treizeci de kilograme de greutate.

Durata unui astfel de curs nu depășește o săptămână. În acest timp, va fi posibil să slăbești până la patru kilograme.

Durata maximă a cursului

Răspunsurile la întrebările despre dacă este posibil să slăbești cu un pepene verde și cât timp va fi sigur cursul pentru sănătate depinde de programul de slăbire ales. Cele mai bune rezultate pot fi obținute cu dietele mono. Cu toate acestea, nu li se permite urmărirea lor mai mult de cinci zile. Acest lucru se datorează riscurilor ridicate de indigestie, efecte secundare și deficiențe de minerale și vitamine.

pepene verde felul principal al dietei cu pepene verde

Dietele mai echilibrate pot dura până la două până la trei săptămâni. În această perioadă, este posibil să îmbunătățim digestia și să dobândim noi obiceiuri alimentare. Dacă, în acest regim, dieta va fi întocmită conform principiilor unei nutriții adecvate, dieta poate fi luată în mod continuu.

„Ieșirea" dintr-o dietă hipocalorică trebuie efectuată fără probleme. Pentru a face acest lucru, se recomandă creșterea treptată a conținutului zilnic de calorii zi de zi. Este mai bine dacă durata „ieșirii" coincide cu durata cursului de slăbire. Pentru a menține greutatea, se recomandă excluderea din dietă a alimentelor nesănătoase cu conținut ridicat de carbohidrați și grăsimi și consumarea în porții mici.

Înainte de a urma orice curs dietetic și după finalizarea acestuia, este necesar să fie examinat de un medic, precum și să se efectueze analize de sânge pentru o scădere a hemoglobinei.

Contraindicații pentru dieta cu pepene verde

Pulpa de pepene verde este extrem de sănătoasă. Cu toate acestea, utilizarea sa nu este recomandată pacienților cu diabet zaharat. Această limitare se datorează cantității mari de zaharuri din produs. În plus, nu se recomandă introducerea fructelor în dieta femeilor însărcinate la o dată ulterioară, precum și a persoanelor care suferă de deficit de lactază.

Manifestarea sistematică a edemului persistent și copilăria sunt, de asemenea, contraindicații pentru dieta cu pepene verde.

Efecte secundare și dezavantaje

Pe de o parte, conținutul scăzut de calorii al pepenelui verde permite celor care slăbesc să slăbească rapid. Cu toate acestea, cu o abordare greșită a pierderii în greutate, sunt posibile probleme de sănătate și lipsa nutrienților din organism. În plus, oricare dintre aceste diete poate provoca:

slăbiciune și apatie la o fată, un efect secundar al dietei cu pepene verde
 • Slăbiciune și apatie;
 • Amețeli și migrene;
 • Păr și unghii fragile;
 • Greaţă;
 • Flatulență și producția crescută de gaze;
 • Diaree;
 • Umflare crescută (mai ales atunci când consumați sare în timpul dietei);
 • Colici intestinale și dureri abdominale (de obicei se rezolvă după mișcări intestinale).

În cazuri rare, sunt posibile exacerbări ale bolilor cronice.

O dietă cu pepene verde timp de 3 zile este considerată cea mai sigură, deoarece nu se formează consecințe ireversibile pentru organism într-o anumită perioadă de timp.

Concluzie

Pierderea în greutate datorată dietelor cu pepene verde se realizează prin reducerea poftei de mâncare, îmbunătățirea fluxului de lichid în exces din organism, normalizarea digestiei și a deficitului de calorii. Cu toate acestea, în ciuda tuturor beneficiilor fructelor, este foarte descurajat să le includeți în dietă mult timp. La fel ca toate dietele mono, pepenele verde poate cauza deficit de vitamine sau lipsa de minerale, proteine și grăsimi din organism. În plus, după finalizarea cursului, este important să luați toate măsurile necesare pentru a menține greutatea corporală câștigată. În caz contrar, kilogramele pierdute vor fi recrutate din nou și va apărea un apetit puternic, care poate crește și mai mult greutatea.