Cum să slăbești corect

Cum să slăbești prin dieta și corectarea exercițiilor? La ce să preferi? Astfel de întrebări sunt aruncate în principal într-un forum tematic pentru femei, unde comunică oamenii care doresc să slăbească. Este adevărat, dacă aplicați fără grijă orice sfat primit acolo, vă puteți provoca daune ireparabile sănătății. Nutriționiștii și antrenorii se confruntă adesea cu consecințele pierderii în greutate fanatice și periculoase. De dragul reducerii taliei cu câțiva centimetri, femeile sunt gata să facă orice - mor de foame, iau medicamente puțin cunoscute, se aduc la leșin în sala de sport. Iar rezultatul fie nu îndeplinește așteptările, fie este de scurtă durată. Cum să slăbești corect și permanent? Există modalități și este foarte posibil să le aplici.

Pierderea corectă în greutate este incompatibilă cu grevele foamei și cu activitatea fizică excesivă. Cel mai important lucru este să urmezi anumite reguli. Vă vom povesti despre ele.

Greșeli majore

Principalul dezavantaj al oricărei diete stricte este restabilirea kilogramelor pierdute. Mai întâi, veți scrie o recenzie plină de viață pe forumul pentru femei „Cum ați slăbit 10 kg", iar în următoarele câteva zile veți câștiga 5 kg. Cel mai adesea, greutatea poate reveni din cauza unei diete dezechilibrate.

O persoană care s-a limitat la mâncare de mult timp, după ce a terminat cu succes o dietă, se aruncă asupra acelor alimente care au fost interzise. Drept urmare, greutatea corporală fie devine aceeași, fie crește și mai mult.

Cum să slăbești după revenirea enervantă a kilogramelor pierdute? În primul rând, trebuie să ajustați dieta. Ar trebui să se bazeze pe alimente care favorizează scăderea în greutate favorabilă. Toate cele dăunătoare și depozitate în zonele cu probleme vor trebui eliminate.

Reguli de slăbire

Este posibil să reduceți și să stabilizați greutatea corporală fără dietă, respectând zilnic regulile simple ale unei diete sănătoase. Desigur, răul va trebui abandonat. Dar rezultatul merită cu siguranță.

Legumele, fructele și fructele de pădure ar trebui să fie prezente în dietă în fiecare zi.
 • Baza meniului zilnic ar trebui să fie reprezentată de legume, fructe și fructe de pădure. Cu ajutorul lor, veți putea să înăbuși foamea, să reduceți pofta de dulciuri și să reduceți la minimum riscul de a mânca în exces. În plus, organismul va primi în mod constant vitaminele necesare și alte substanțe utile.
 • Carnea slabă și peștele sunt principalele surse de proteine. Consumul regulat de preparate din carne și pește este una dintre modalitățile garantate de a pierde în greutate fără a muri de foame.
 • Este imperativ să beți apă curată. Ajută la eliminarea toxinelor din corp, elimină umflăturile și favorizează pierderea în greutate.
 • Cum să slăbești fără să faci nimic? Cel mai simplu și mai eficient mod este descărcarea, care trebuie făcută o dată pe săptămână.
 • Adunați toată voința și renunțați la produsele dulci, amidonase, afumate, sărate și prăjite, precum și la băuturile alcoolice. Dacă ignorați această regulă, veți reveni la supraponderalitatea anterioară imediat după finalizarea oricărei diete.

Categorii de produse

Legumele, fructele, carnea și peștele enumerate în tabel pot fi folosite pentru a compune un meniu pentru fiecare zi.

Categorie Permis Interzis cometariu
Fructe Mere, portocale, mandarine, grapefruit, ananas, kiwi. Banana, fructul pasiunii, mango, fig. Trebuie să vă asigurați că nu au o cantitate crescută de zahăr. Acesta din urmă conține o mulțime de carbohidrați care contribuie la creșterea în greutate.
Legume Morcovi, dovlecei, dovleac, varză (în special conopidă și broccoli), castraveți, roșii, țelină, rucola, spanac. Cartofi. Consumul de doar două legume pe zi îmbunătățește metabolismul. În plus, fiecare dintre ele saturează corpul cu substanțe utile pentru a-și susține tonusul și potențialul de a arde grăsimi.
Carne Pui, curcan, iepure, carne de vită slabă. Porc gras. Digerând carne, corpul cheltuiește o cantitate incredibil de mare de energie. Mâncărurile din carne sunt de obicei foarte satisfăcătoare. Prin urmare, nu vă veți aminti în curând despre foamete.
Peşte Specii marine. Hering, somon, macrou. Peștele trebuie să fie prezent în dietă. Raportul său proteină / grăsime este mai bun decât carnea.

Mâncărurile prăjite din meniu trebuie menținute la un nivel minim sau mai bine abandonate complet. Cele mai bune modalități de a pregăti mâncarea sunt fierberea (inclusiv aburul), fierberea și coacerea (puteți folosi grătarul).

Odată pentru totdeauna

Numeroase studii efectuate de nutriționiști demonstrează că există modalități de a slăbi o dată pentru totdeauna.

Pentru a reduce greutatea și a-l menține stabil, trebuie să mâncați fracționat - mâncați la intervale regulate și de cel puțin 5 ori pe zi.

Nutriționiștii au împărtășit câteva sfaturi pentru a vă ajuta să rămâneți într-o formă bună și să cântăriți în conformitate cu normele:

Potrivit unui nutriționist, este necesară motivația psihologică pentru a slăbi.
 1. Ar trebui să gătești mâncăruri excepțional de sănătoase și gustoase.
 2. Aportul zilnic maxim de alimente trebuie să fie de 1, 5 kg.
 3. Este importantă și prezența motivației psihologice. Dacă nu sunteți pe deplin conștienți că aveți o problemă cu supraponderalitatea, efectul pozitiv va fi blocat la nivelul subconștientului.
 4. Pentru a organiza o dietă cu adevărat echilibrată, este recomandabil să vă programați dieta cu 3-4 zile în avans, sau mai bine - pentru întreaga săptămână.
 5. Înainte de a încerca orice modalitate nouă de a slăbi, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a evita să vă răniți corpul.

Nutriționiștii consideră că numai cei care au reușit să se antreneze pentru a mânca corect vor putea să piardă acele kilograme în plus odată pentru totdeauna. Și cei care caută un răspuns la întrebarea cum să slăbească fără a se limita la alimente nu pot fi înșelați.

Pierderea în greutate este întotdeauna asociată cu anumite restricții nutriționale - calitative și cantitative.

După naștere

Mămicile proaspăt făcute asediază adesea un forum tematic pentru femei, încercând să obțină informații de acolo despre cum să slăbească după naștere. Din informațiile colectate, reiese o concluzie - nici măcar nu trebuie să încercați să urmați o dietă. În acest moment va fi o pierdere de timp și energie. În plus, alăptarea necesită o nutriție adecvată. Dar atunci ce să facem?

Recenziile indică faptul că pentru a aduce greutate în ordine, este suficient doar să vă controlați dieta. Vasele nu trebuie să fie doar gustoase, ci și sănătoase.

În timpul alăptării, organismul are o lipsă gravă de trei substanțe importante pentru buna funcționare - proteine, calciu și fier. Trebuie să vă asigurați că acestea sunt neapărat prezente în meniul dvs. pentru fiecare zi.

Apropo, fierul activează producerea unei enzime speciale care afectează arderea grăsimilor. Prin urmare, deficiența acestui oligoelement interferează cu pierderea în greutate. De vreme ce încă vrea să slăbească după naștere, o mamă care alăptează trebuie să-și îmbogățească dieta cu fructe de mare, carne slabă, ficat, ouă, nuci și pâine integrală.

Sfaturi de slăbire

Cum să slăbești, astfel încât greutatea să nu revină? Experții sfătuiesc să respecte regulile de alimentație sănătoasă menționate mai sus. Dacă mergeți la forumul tematic pentru femei, unde comunică cei care doresc să slăbească, puteți primi următoarele sfaturi de la cei care au slăbit:

 1. Atașați o fotografie în care vă place foarte mult la frigider. Dacă nu este cazul, utilizați Photoshop. Acest lucru este necesar ca stimulent.
 2. Fetele care au slăbit deja vă sfătuiesc - nu ar trebui să luați o gustare rapidă, trebuie să mâncați la masă
 3. Schimbați-vă obiceiurile alimentare și adoptați altele noi:
  • Nu luați o gustare rapidă. Trebuie să mănânci doar la masă.
  • Înainte de a merge la magazin, scrieți pe o foaie de hârtie ce să cumpărați. Luați exact câți bani aveți nevoie pentru a cumpăra produsele din listă.
  • Reduceți dimensiunile porțiilor și așezați alimentele pe farfurii mici.
  • Scoateți cookie-urile și bomboanele din vaze - puneți legumele tocate și frunzele de salată în locul lor.
 4. Cum să slăbești definitiv? Scoateți alimentele nesănătoase din frigider și umpleți spațiul gol cu altele utile.
 5. Dacă sunteți invitat să vizitați, mâncați o masă consistentă înainte de a ieși din casă. Așa cum ar fi norocul, nimic nu este pregătit? Apoi bea doar un pahar de chefir.
 6. Mănâncă încet - senzația de plinătate va veni mai repede și vei mânca mai puțin.

Alimentație și sport

Lucrul la aspectul dvs. și crearea unui corp sculptat este foarte popular astăzi. Cum să slăbești și să construiești mușchiul nu este interesat doar de băieți și fete, ci și de bărbați și femei maturi.

Când vine vorba de creșterea masei și de „uscare", trebuie să înțelegeți că aceste două procese opuse trebuie să aibă loc ciclic. Cum să slăbești și să te acumulezi dacă ești gras? În același timp - nimic.Dacă scopul tău este să obții nu doar un corp subțire, ci și un corp frumos, trebuie să urmezi o secvență clară.

În primul rând, greutatea corporală va trebui să fie ușor crescută - datorită volumului muscular. Și numai după aceea puteți trece direct la arderea grăsimilor sau, așa cum se numește acest proces, „uscarea".

Alimente

Pentru ca conținutul caloric al dietei să fie ideal atât pentru pierderea în greutate, cât și pentru creșterea masei musculare, este necesar să creșteți cantitatea de alimente proteice din dieta zilnică. Dar consumul de carbohidrați și grăsimi va trebui redus. Apoi, aportul zilnic total de calorii ar trebui să scadă.

Deoarece proteinele sunt considerate a fi principalele elemente de bază ale mușchilor, ele vor contribui la creșterea lor. În același timp, nu este nevoie să vă temeți de o creștere a rezervelor de grăsime.

Reducerea aportului de carbohidrați este în detrimentul exercițiilor fizice - lipsa de energie. Se recomandă reaprovizionarea stocurilor, dar din alte surse.

Antrenamente

Cursurile din sală trebuie să fie organizate corespunzător

Cum să slăbești pentru un tip din sala de sport? Este posibil să pompezi și să pierzi acele kilograme în plus în același timp și chiar și fără un program de antrenament? Nu poți. Exercițiul haotic pe simulatoare nu va da rezultatul scontat. Apropo, acest lucru se aplică și fetelor.

Este foarte important să organizăm în mod corespunzător procesul de instruire. Dacă sunteți un tip și trebuie să slăbiți în timp ce construiți mușchii, trebuie să vă împărțiți clar activitățile în sala de sport.

Planificați o sesiune de antrenament de forță pentru o zi, astfel încât să vă construiți masa musculară. Și în al doilea - interval sau antrenament cardio, lucrând la arderea grăsimilor.

Și, în sfârșit

Multe femei sunt nemulțumite de silueta lor. Cei mai mulți dintre ei cred că a scăpa de kilogramele în plus nu se poate face decât printr-o dietă strictă. Cu toate acestea, torturarea propriului corp cu o reducere drastică a nutriției sau a grevelor foamei nu este cea mai bună soluție la problemă.

În loc de astfel de experimente neplăcute, se recomandă să vă concentrați asupra nutriției adecvate, a fitnessului și a sfaturilor utile de la nutriționiști și psihologi. Probabil, aceasta este singura modalitate de a pierde în greutate în mod competent, fără a vă afecta sănătatea pe parcurs.

Pentru a rezuma: pentru a slăbi corect, trebuie să treceți la un stil de viață sănătos.Dacă este dificil să faci toate acestea singur, mergi la orice forum pentru femei pentru a pierde în greutate și înregistrează-te acolo. Comunicarea cu persoane cu aceeași idee ajută foarte mult la atingerea obiectivului.