Totul despre exerciții pentru slăbirea abdomenului și a părților laterale

Depozitele de grăsime în exces în regiunea abdominală (pe abdomen și părți laterale) pot fi găsite atât la femei, cât și la bărbați. Sexul frumos în condiții normale dobândește astfel de „rezerve" atunci când așteaptă un copil. Dar jumătatea puternică poate obține o burtă lăsată din cauza alimentației necorespunzătoare, a abuzului de dulciuri, a tulburărilor metabolice și a altor factori negativi.

La ce folosește exercițiul

cum să scapi de grăsimea abdominală cu exerciții fizice

Acum, ambele sexe sunt la fel de susceptibile la apariția pliurilor urâte în abdomen și părți laterale, prin urmare, experții oferă aceleași exerciții sportive pentru bărbați și femei, care vor ajuta la corectarea figurii.

Exercițiile fizice ajută:

 • accelerează metabolismul;
 • îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv;
 • întăriți mușchii în zonele cu probleme;
 • descompuneți și eliminați excesul de grăsime din corp;
 • întărește imunitatea;
 • pentru a ridica tonul general.

Un set de antrenamente - cum să faci

Indiferent dacă vă veți antrena acasă sau la sală, programul de antrenament ar trebui să fie construit cât mai competent. În mod ideal, este elaborat de un antrenor profesionist, dar dacă nu aveți ocazia să colaborați cu el, vă puteți familiariza cu fotografii și videoclipuri de antrenament care vă vor arăta cum să efectuați corect exercițiile.

Există o serie de mișcări care ajută la îndepărtarea grăsimii nu numai de pe abdomen și părțile laterale, ci și de a lucra perfect zona spatelui, șoldurilor și feselor. În funcție de dacă există sau nu probleme cu alte părți ale corpului, este selectat un program de antrenament.

răsucire pe o minge de fitness pentru slăbirea părților și a abdomenului

Cele mai eficiente exerciții:

 1. Fitball crește.O minge de fitness, o minge elvețiană sau o minge de fitness sunt toate denumirile unui echipament care sporește eficiența oricărui exercițiu. Așezați fitballul sub spate, îndoiți picioarele și sprijiniți-le pe podea, puneți mâinile în spatele capului. Ridicați corpul cu 60 de grade, apoi reveniți la poziția inițială. Trebuie să efectuați cel puțin 12 repetări și să faceți 3 seturi, acest lucru vă va ajuta să consolidați mușchii spatelui inferior și al apăsării superioare.
 2. Bicicleta.Acestea sunt abdomene modernizate care ajută la pomparea presei din secțiunea superioară și inferioară, care este dificil de corectat. Așezați-vă pe podea, puneți mâinile în spatele capului, ridicați picioarele îndoite alternativ către dvs. , astfel încât să vă atingă coatele. Este important ca membrele să lucreze în perechi: genunchiul drept atinge cotul stâng și invers. Trebuie să efectuați 12-16 repetări, să faceți 3 seturi.
 3. Ridicând genunchii.Acest exercițiu creează încărcări statice, prin urmare este ideal pentru a lucra mușchii presei inferioare. Culcați-vă pe podea, ridicați puțin corpul, puteți pune mâinile în spatele capului. De asemenea, ridicați ușor picioarele de pe podea, astfel încât corpul dvs. să fie în tensiune constantă. Trageți alternativ genunchii picioarelor drepte și stângi, în timp ce piciorul care nu funcționează nu cade pe podea, trebuie menținut constant în greutate. Se recomandă efectuarea de 12-16 ori, efectuarea a 3 abordări.
 4. coardă de sărituri pentru slăbirea laturilor și a abdomenului
 5. Ridicarea picioarelor cu fitball.Mișcările ușoare, cum ar fi ridicarea picioarelor, pot părea destul de simple la început, dar fiți pregătiți pentru faptul că nu veți putea face numărul necesar de ori imediat. Așezați-vă pe spate, brațele de-a lungul trunchiului, strângeți fitballul între tibie, ridicați picioarele astfel încât să formeze un unghi de 90 de grade cu corpul, apoi coborâți încet picioarele. Trebuie să repetați exercițiul de câte ori puteți. Treptat, numărul este adus la 30 de repetări.
 6. Lecții de hula-hoop.Astfel de exerciții sunt cele mai bune pentru îndepărtarea depozitelor de grăsime de pe părți și abdomen. Trebuie să răsuciți cercul în fiecare zi, timp de cel puțin 40 de minute, în acest caz, vă va ajuta să vedeți rezultatul după câteva săptămâni.
 7. Coarda de sărituri.O opțiune excelentă pentru corectarea zonei abdominale, a picioarelor, a coapselor și a feselor. Este nevoie de aproximativ 60 de minute pentru a sari conform unei tehnici special dezvoltate, acest lucru va ajuta la corectarea vizibilă a figurii.

Avantaje și dezavantaje

Activitatea fizică pe care o primesc mușchii cu exercițiile fizice va ajuta la dobândirea unui corp de ușurare frumos, dar dacă nu scapi de excesul de grăsime, atunci pur și simplu nimeni nu o va vedea. În plus, greutatea corporală de la antrenamentul de forță va crește doar, pe măsură ce mușchii vor crește. Dar, pentru a elimina grăsimea subcutanată, toate exercițiile trebuie combinate cu antrenamentul cardio. Puteți alege alergatul, dansul, înotul, ciclismul și multe altele ca instrument suplimentar.

Exercițiile îți pot atinge obiectivele, dar nu vor funcționa singure. Doar o abordare integrată vă va ajuta să faceți corpul subțire, frumos și potrivit.

Condiții pentru slăbirea abdomenului și a părților laterale

alergând pentru laturile și abdomenul de slăbire

Dacă credeți că sportul presupune să mâncați cantități nelimitate de dulciuri și chifle, vă înșelați. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să treceți la o dietă echilibrată și sănătoasă. În plus, va trebui să continuați să numărați caloriile și să vă asigurați că mai puține dintre ele intră în organism cu alimente decât cheltuiți într-o zi.

Reguli de slăbire:

 • antrenament regulat, de cel puțin 3 ori pe săptămână;
 • schimbarea la timp a exercițiilor;
 • complicația programului în timp;
 • dieta echilibrata;
 • un deficit caloric constant;
 • prezența activității aerobice în program.

Masuri de precautie

Activitatea fizică activă, atât aerobă, cât și anaerobă, poate fi în unele cazuri contraindicată parțial sau complet. Înainte de a începe corectarea abdomenului și a părților laterale, asigurați-vă că consultați un medic. Un antrenor cu experiență poate adapta programul chiar dacă persoana are limitări în abilitățile sale.

durerea la picioare ca contraindicație pentru exerciții fizice pentru scăderea în greutate

Principalele contraindicații pentru antrenament:

 • întinderea mușchilor și tendoanelor;
 • leziuni și disfuncții ale aparatului locomotor;
 • perioada de reabilitare după operații;
 • boli cardiovasculare;
 • afectiuni respiratorii;
 • temperatura corpului crescută;
 • sarcina.

Pentru cei care au o sănătate bună și o mare dorință de a-și regla serios silueta, exercițiile sunt perfecte. Le puteți efectua fără a părăsi casa, ceea ce este o veste bună. Faceți exerciții fizice în mod regulat, iar după o lună veți admira primele rezultate!