Dieta ceto pentru slăbire rapidă

Vrei să devii mai subțire, dar nu vrei să fii chinuit constant de foame? Apoi, verificați dieta keto! Cu această dietă, puteți pierde rapid în greutate, fără a lua în considerare caloriile și porțiile.

În anii 80 și 90, întreaga lume occidentală (în special America) a fost cucerită de frica de alimente grase și grase. În acea perioadă, era popular să se abandoneze alimentele grase naturale obișnuite în favoarea alimentelor cu conținut scăzut de grăsimi. Produsele cu un procent foarte scăzut de grăsime au inundat toate rafturile supermarketurilor. Sa argumentat că grăsimile conțin mai multe calorii decât carbohidrații. Ceea ce oamenii nu știau era că, dacă ar mânca mai puține grăsimi, ar începe să mănânce mai multe carbohidrați pentru a rămâne plini. Prin urmare, în acele perioade, cuvintele despre obezitate și diabet zaharat au început să fie auzite în masă. Acum vă este clar de ce nu puteți renunța la alimentele naturale cu suficientă grăsime naturală în favoarea celor dietetice cu conținut scăzut de grăsimi.

Ce este o dietă ceto (cetonă)?

Dieta ceto este o dietă limitată în carbohidrați și bogată în grăsimi și proteine în dietă. Principiul de bază al acestei diete este mai mult grăsime, mai puțini carbohidrați. Această dietă este mai strictă decât, de exemplu, dieta Atkins, unde puteți mânca absolut orice tip de grăsime. Și-a luat numele de la așa-numitele cetone - corpuri care se formează în timpul metabolismului grăsimilor, după care sunt apoi utilizate ca energie, iar procesul în sine se numește cetoză. De obicei, carbohidrații sunt folosiți în astfel de scopuri, dar atunci când lipsesc, organismul găsește o soluție și recurge la grăsimi, care devin principala sursă de energie.

Pentru cine este dieta keto?

Dieta ceto este bună atât pentru persoanele care doresc să slăbească rapid, cât și pentru cei care au câștigat masa musculară necesară și vor să se usuce. Dar acei oameni care se antrenează în sala de gimnastică și doresc să-și construiască mușchi atunci când utilizează această dietă, din păcate, această dietă nu va funcționa pentru tine. Dieta cetonică este un proces foarte subtil și complex în care trebuie să îți poți asculta bine corpul, astfel încât chiar și unii sportivi cu experiență își pierd o parte din masa musculară.

Cele elementare

În această dietă, trebuie nu numai să reduceți proporția tuturor carbohidraților consumați, ci și să limitați consumul de zahăr și amidon. Când limitați cât mai mult alimentele care conțin amidon și zahăr, corpul dumneavoastră începe să stabilizeze nivelul zahărului din sânge și scade nivelul insulinei. Datorită acestui fapt, arderea grăsimilor este îmbunătățită și adesea nu veți lăsa senzația de plenitudine. Când limitați aportul de carbohidrați, corpul începe să se reconstruiască de la glicoliză (procentul de descompunere a carbohidraților) la lipoliză (procentul de descompunere a grăsimilor). Acest lucru se întâmplă atunci când depozitele de glicogen din ficat și mușchii sunt complet epuizate, de obicei aceste procese sunt începute după 2 zile de dietă.

Ce poți mânca?

alimente permise pentru dieta ceto
 • Produse din carne: aproape orice carne de pasăre, carne de vită și chiar carne de porc. Puteți mânca și pielea puiului, dar este de dorit să fie pui de casă care nu a mâncat furaje.
 • Fructe de mare: calmar, creveți, precum și hering, somon sau orice alt pește gras fără pâine.
 • Ouă: Ouăle pot fi folosite în orice formă gătită.
 • Grăsimi sănătoase: folosiți ulei de măsline sau ulei vegetal la gătit. Include, de asemenea, grăsimi omega 3-6 în dieta ta.
 • Legume: Puteți mânca tot felul de legume și ierburi verzi (varză, salată, sparanghel).
 • Lapte: smântână, unt, smântână 40% și brânzeturi grase.
 • Nuci: Sunt frecvente în diete, iar dieta ceto nu face excepție.
 • Fructe de padure: Boabele sunt foarte benefice pentru întregul corp, deci pot fi consumate cu moderație.

Încercați să alegeți alimente care au un procent de carbohidrați mai mic de 6%.

Încercați, de asemenea, să beți mai multă apă și ceai verde.

Ce nu trebuie mâncat?

alimente interzise pentru dieta ceto
 • Amidon: acele alimente care conțin amidon (pâine, orez, paste, cartofi) ar trebui excluse cât mai mult posibil.
 • Zahăr: în orice formă este necesar să excludem (în solid și lichid), acesta este inamicul nostru principal. Toate tipurile de băuturi răcoritoare, bare, înghețată și produse similare populare de pe rafturile magazinelor - toate acestea ar trebui excluse din dietă.
 • Margarină: Acest produs este de prisos în orice dietă sau doar într-o dietă sănătoasă, așa că uitați de el.
 • Bere: Această băutură conține o mulțime de carbohidrați cu absorbție rapidă.
 • Fructe: Evitați fructele bogate în zahăr (struguri, mango, mandarine).

Cât de mult ar trebui să mănânci?

Grăsime - 65%; Proteine - 30%; Legume verzi - 5

piramida alimentară dietă keto

Există o regulă foarte importantă în dieta ceto - greutatea proteinelor trebuie echivalată cu greutatea grăsimilor. Nu există practic nicio diferență de greutate, dar dacă privim în direcția conținutului de calorii, atunci obținem o dublă superioritate în favoarea grăsimilor (grăsimi-9 kcal, proteine-4 kcal), de fapt, acesta este principiul acestei dietă. Să presupunem că trebuie să mâncați 2000 kcal pe zi, obținem:

1300 kcal / 145 grame - grăsime; 600 kcal / 150 grame - proteine; (carbohidrați - 20/30 grame)

Avem aproximativ 150 de grame de proteine și carbohidrați, care trebuie consumate într-o zi întreagă la o rată de 2000 kcal. Apropo, raportul B / N nu afectează în niciun fel porțiunile, se adaugă doar pentru întreaga zi. Procentul de proteine și grăsimi poate varia ușor, dar cel mai adesea în favoarea grăsimilor. De exemplu, o dietă ar putea avea 20% proteine și 75% grăsimi.

Pentru a calcula individual numărul necesar de calorii, utilizați calculatorul. Amintiți-vă că, pentru a pierde în greutate, trebuie să creați un deficit caloric, deci cheltuiți 300-500 kcal. mai mult decât mănânci.

Care este dieta ceto potrivită?

Dieta în sine poate dura de la 1 săptămână la 1-2 luni (pe baza obiectivelor stabilite). Dar la început se recomandă utilizarea acestuia în termen de 1-2 săptămâni. Prima săptămână ar trebui să meargă cu porții crescute de proteine (până la 45%), astfel încât organismul să nu experimenteze stres mare, deoarece trebuie să se adapteze treptat la utilizarea grăsimilor. În a doua săptămână, puteți reduce proporția de proteine la 30% și continuați să respectați acest plan. Ieșirea din dieta cetonică ar trebui să fie treptată, adică să crească proporția de carbohidrați la cel mult 30 de grame pe zi. În câteva săptămâni, este cu adevărat posibil să slăbești până la 10 kilograme și, în același timp, să nu te chinui cu foamea și numărând porții.

Care este diferența dintre dietele cu conținut scăzut de carbohidrați și cetone?

O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați poate conține carbohidrați, de obicei peste 60 (grame), ceea ce este inacceptabil pentru o dietă ceto. Cu o astfel de cantitate de carbohidrați, organismul nu poate trece la lucrul permanent asupra grăsimilor, deoarece nu au loc chiar procesele asociate cu cetoza. Și cu o dietă ceto, organismul primește o cantitate neglijabilă de carbohidrați (sau este complet absent în dietă) și este pur și simplu forțat să lucreze asupra grăsimilor.

Cum functioneaza?

Când consumați o mulțime de carbohidrați, doar o anumită porțiune dintre aceștia este absorbită în intestine și ulterior descompusă în zaharuri simple. Odată absorbite, zaharurile simple cresc nivelul glicemiei, ceea ce declanșează secreția de insulină. Acest hormon este capabil să îmbunătățească sinteza nu numai a proteinelor, ci și a grăsimilor, prin urmare este direct legată de acumularea de grăsimi.

Insulina este produsă în regiunea intrasecretorie a pancreasului. În timp ce insulina este crescută, poate inhiba arderea grăsimilor, precum și reține excesul de nutrienți în celulele adipoase. După un timp, acest lucru poate provoca un deficit de glucoză în organism, ceea ce va duce la foamete. Ca urmare a acestor procese, creierul trimite semnale și o persoană încearcă să-și sature corpul cu alimente cât mai curând posibil. Acesta este un ciclu constant care duce la acumularea de grăsime.

Prin consumul unei cantități scăzute de carbohidrați, nivelul glicemiei crește treptat și se stabilizează adesea, ceea ce nu provoacă creșteri mari ale insulinei. Această abordare vă permite să creșteți eliberarea de grăsime din depozitele de grăsimi, crescând astfel arderea grăsimilor.

Diabetici

Dacă aveți diabet, atunci odată ce urmați această dietă, va trebui să vă verificați mai des glicemia. Folosind această dietă și limitându-vă cât mai mult posibil în carbohidrați, reduceți nevoia de medicamente hipoglicemiante. Dacă utilizați aceeași doză de insulină care era înainte de dietă, vă puteți aduce la hipoglicemie, deci trebuie să reduceți și doza de medicament. Pentru a fi cât mai sigur posibil, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră personal. Dacă sunteți complet sănătos, atunci practic nu există riscul de a dezvolta hipoglicemie.

Efectele secundare ale dietei ceto

Când începeți această dietă și nu mai consumați zahăr și amidon, este posibil să aveți unele efecte secundare: așa reacționează organismul la modificările dietei. În medie, durata unei astfel de reacții trece după câteva zile.

Efecte secundare populare:

 • Letargie.
 • Dureri de cap.
 • O povara.
 • Eretismul.
 • Cardiopalmus.

După adaptarea corpului, efectele secundare dispar. Pentru a le menține la minimum, trebuie să beți mai multă apă și, de asemenea, să adăugați puțină sare la unele legume, dar doar puțin.

Meniul dietetic Keto

Mic dejun

Pentru micul dejun, nu puteți mânca mai mult de 15 grame de carbohidrați, care pot fi luați din legume și brânză fără amidon. De asemenea, puteți face o omletă cu 2-4 ouă și roșii prăjite.

Cină

La prânz, trebuie să evitați cerealele, legumele cu amidon, zahărul, fructele, precum și laptele și iaurtul. De asemenea, nu se recomandă utilizarea excesivă a carbohidraților, dar cel mai bine este să le limitați aportul la 15 grame. Cel mai bine este să mâncați salate, supă de carne sau legume cu chiftele la prânz fără cartofi, tăiței și orez.

Cină

Pentru cină, trebuie să combinați legume verzi și carne. Puteți adăuga aici și grăsimi sănătoase sub formă de nuci sau condimentați salata cu ulei vegetal sau de măsline.

Gustări

Gustările dvs. nu trebuie să conțină mai mult de 5 grame de carbohidrați și ar trebui să fie compuse din proteine și grăsimi. Acestea includ ouă fierte tari, pește, aripi de pui, castraveți, țelină și brânză.