Slăbire cu gust - dieta cu legume din hrișcă: recenzii și rezultate

Mulți oameni visează la o siluetă frumoasă și subțire, dar când vine vorba de dietă, nu toată lumea poate alege meniul echilibrat potrivit, care va ajuta la pierderea kilogramelor în plus - dieta de hrișcă și legume este ideală.

Cel mai adesea, se acordă atenție primei, dar nu și celei de-a doua condiții, iar după ce ai slăbit, trebuie să rezolvi noi probleme legate de bunăstare.Pentru a evita astfel de consecințe, este necesar să alegeți dieta optimă, de exemplu, hrișcă și legume. Nu va permite corpului să moară de foame, să-i ofere toate componentele necesare și să te ajute să slăbești fără mari dificultăți.

Care ar trebui să fie dieta ideală

Toate dietele se bazează pe același principiu:trebuie să creați un deficit artificial de calorii în organism, astfel încât acesta să înceapă să-și consume rezervele de rezervă, și anume grăsimea corporală. Ca urmare a faptului că o cantitate insuficientă de energie este furnizată cu alimentele dietetice, aceste surplusuri sunt arse și o persoană pierde în greutate.

dieta de hrișcă pentru scăderea în greutate trebuie combinată cu legume

Dacă purtați un stil de viață rațional (mâncați bine și acordați atenție activității fizice), atunci nevoia de a arde grăsimi va dispărea de la sine - pur și simplu nu vor fi acolo. Cu toate acestea, nu toată lumea este capabilă să renunțe la tentații și să-și schimbe radical stilul, motiv pentru care trebuie să recurgă la diete.

Pentru ca slăbirea să fie corectă, dieta ar trebui să se bazeze pe o dietă armonioasă, adică meniul ar trebui să conțină, dacă nu chiar toate, atunci majoritatea componentelor utile sănătății. Dacă nu țineți cont de această regulă, atunci puteți pierde mai mult, dar în același timp greutatea va reveni la fel de repede.

În plus, dacă există o cantitate insuficientă de nutrienți în dietă, atunci corpul va fi pur și simplu epuizat și vor avea loc întreruperi în activitatea organelor interne. Pe baza tuturor acestora, dieta ar trebui să fie săracă în calorii, dar bogată în substanțe nutritive.

Caracteristici de putere

Hrișca este unul dintre alimentele preferate ale persoanelor care slăbesc. Cerealele conțin suficiente proteine și carbohidrați încet pentru a satisface foamea și a preveni reapariția ei pentru o lungă perioadă de timp. În plus, terciul gata preparat are o cantitate mică de calorii, ceea ce îl face parte integrantă din meniul multor diete.

fel de mâncare din hrișcă cu legume pentru o dietă din hrișcă pentru scăderea în greutate

Mănâncând numai acest terci, puteți pierde până la 1 kg de greutate în exces pe zi, dar nu ar trebui să respectați o astfel de dietă mai mult de trei zile. Pentru a nu dăuna organismului, pe lângă hrișcă, trebuie să consumați și alte alimente cu conținut scăzut de calorii. Adesea legumele sub diferite forme devin un astfel de aditiv.

O astfel de dietă este utilă, deoarece organismul nu numai că pierde în greutate, dar este și saturat cu vitamine și alte substanțe utile. Un meniu variat permite unei persoane care slăbește să evite epuizarea și durerile de cap asociate, oboseala, amețelile și alte efecte secundare ale dietei.

Puteți mânca orice legume, dar nutriționiștii recomandă în special cele verzi - castraveți, dovlecei, fasole verde sau varză. Dacă doriți, le puteți înlocui cu roșii, morcovi sau sfeclă, puteți include și o cantitate mare de verdeață în dietă. Legumele pot fi consumate crude, fierte, fierte, aburite sau coapte, dar legumele prăjite vor trebui abandonate pe toată durata dietei.

Popularitatea acestei metode de slăbit este că este un fel de interpretare a mono-dietei de hrișcă cu adăugarea unui vas cu conținut scăzut de calorii. Un meniu cu o componentă devine rapid plictisitor, ceea ce poate duce la defecțiuni ale junk food-ului, dar legumele vă permit să vă satisfaceți foamea în orice moment cu un gust variat.

Important! Dieta cu legume din hrișcă este contraindicată în bolile sistemului cardiovascular și digestiv.

Opțiuni: clasic și greu

Pentru o dietă, hrișca se prepară într-un mod special. Cojile nu se fierb, ci se toarnă cu apă și se lasă să se umfle sub capac. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza atât apă clocotită, cât și apă caldă, dar a doua opțiune este preferabilă din punct de vedere al conservării componentelor utile. Nu se adaugă sare, mirodenii, ulei sau sosuri în terci, așa că se dovedește a fi fad și practic lipsit de gust. Legumele se consumă și fără sare, ulei și pansamente. Pot fi consumate individual, alegând un tip de fructe pentru fiecare zi, sau ca tocană.

o fată care urmează o dietă de hrișcă pentru scăderea în greutate

În versiunea clasică a dietei, se prepară 250 g de hrișcă pentru fiecare zi, care se împarte în 5-6 porții egale și se consumă la intervale regulate. Restul timpului - în timpul gustărilor planificate sau când vă este foame - se consumă legume. În medie, aveți nevoie de 0, 5-1 kg de fructe pentru fiecare zi.

Există o altă versiune a dietei cu hrișcă-legume, al cărei meniu este mai strict. În acest caz, într-o zi trebuie să mănânci doar hrișcă aburită, iar cealaltă - doar legume. Această secvență poate dura până la două săptămâni.

Important! În timpul oricărei diete, trebuie să beți cel puțin 1, 5 litri de apă pură necarbonatată pe zi.

Ce se poate adăuga

Dieta originală cu cereale și legume poate fi completată cu unele alimente cu conținut scăzut de calorii. Dacă dieta este întârziată pentru o perioadă lungă, de exemplu, pentru o lună, atunci meniul poate include produse lactate fermentate - chefir sau brânză de vaci cu un procent redus de grăsimi. Le puteți înlocui cu câteva felii de brânză pe zi.

Important! Nu puteți bea doar chefir în plus față de hrișcă și legume, ci și turnați-le în cereale pentru a face terci.

legume pe lângă dieta cu hrișcă pentru scăderea în greutate

În plus, proteinele animale pot fi incluse în dietă. O dată la câteva zile, puteți mânca o bucată mică de carne slabă, pui sau pește la prânz, împreună cu o porție de hrișcă. Vasul nu trebuie să conțină grăsimi, sare și condimente.

Pe lângă legume, puteți adăuga fructe proaspete sau uscate la mono-dieta din hrișcă. Singurele excepții sunt bananele și curmalele, deoarece sunt bogate în zahăr. Fructele pot fi consumate ca gustare sau adăugate la terci pentru a adăuga aromă. Acest lucru este valabil mai ales în ultimele zile ale unei diete pe termen lung.

Durată

Dacă obiectivul nu este urgent, ci pierderea rațională în greutate, atunci trebuie să creați un meniu în așa fel încât organismul să primească cantitatea potrivită de nutrienți și o cantitate insuficientă de calorii. De exemplu, o dietă săptămânală ar putea fi după cum urmează:

 • 1 zi- la micul dejun o porție de hrișcă și fasole verde, la prânz o porție de hrișcă și legume tocate, pentru o gustare de după-amiază o porție de hrișcă cu o salată de legume proaspete fără dressing, pentru cină o salată de morcovi și varză fără dressing;
 • cotlete de morcovi cu hrișcă în dieta de hrișcă pentru scăderea în greutate
 • A doua zi- la micul dejun o porție de hrișcă cu o mulțime de ierburi proaspete, la prânz o porție de hrișcă și cotlete de morcov aburite, pentru o gustare după-amiază o porție de hrișcă și conopidă sau broccoli, la cină o tocană de varză, morcovi și ceapă;
 • Ziua 3- la micul dejun o porție de hrișcă, la prânz o porție de hrișcă și conopidă sau broccoli, pentru o gustare după-amiaza morcovi răzuți fără dressing, pentru cină o salată de legume proaspete fără ulei;
 • A 4-a zi- o porție de hrișcă la micul dejun, o porție de hrișcă și varză înăbușită la prânz, câteva roșii proaspete pentru o gustare de după-amiază, o porție de hrișcă la cină și o salată de legume proaspete fără dressing;
 • Ziua 5- la micul dejun o porție de hrișcă, la prânz o porție de hrișcă și tocană înăbușită, pentru o gustare de după-amiază morcovi răzuți fără dressing, pentru cină o salată de varză și ierburi fără dressing;
 • 6 zile- la micul dejun o porție de hrișcă și morcovi rasa, la prânz o porție de hrișcă și o salată de legume proaspete, la o gustare după-amiază câteva roșii proaspete, la cină supă de legume;
 • Ziua 7- la micul dejun o porție de hrișcă, la prânz o porție de hrișcă cu salată de legume fără dressing, pentru o gustare de după-amiază o porție de hrișcă, la cină o salată de legume fără dressing.

O astfel de dietă poate fi repetată fără modificări și pentru a doua săptămână a dietei cu hrișcă-legume este permisă părăsirea meniului la fel timp de 14 zile. Dar dacă este planificată o scădere în greutate mai lungă, atunci merită să adăugați proteine sub formă de carne sau brânză de vaci în meniu. Nu trebuie să rămâneți la această scădere în greutate mai mult de o lună.

Cum să ieșiți din dietă corect

Pentru a menține rezultatul obținut, este necesar să ieșiți din dietă în mod corect, adică să mergeți la dieta obișnuită fără a face rău și stres pentru corpul dumneavoastră. Durata eliberării este determinată în funcție de câte zile a durat pierderea în greutate. De exemplu, după o săptămână de dietă, aveți nevoie de cel puțin 5 zile de eliberare, după două săptămâni - cel puțin 10.

la părăsirea dietei de hrișcă se adaugă proteine ​​în vase

În primele zile, trebuie să continuați să mâncați hrișcă și legume, dar cu adăugarea de proteine în meniu. Poate fi 50 g de brânză de vaci la micul dejun sau câteva ouă fierte de pui la cină. În următoarele câteva zile, trebuie să introduceți carnea fiartă, puiul și peștele în meniu. Toate acestea ar trebui gătite fără grăsimi, sare și condimente.

După părăsirea dietei, nu este de dorit să consumați alimente prăjite, sărate, afumate și grase, astfel încât kilogramele pierdute să nu revină din nou. În plus, este necesară introducerea activității fizice în stilul de viață. În timpul dietei, nu trebuie să vă implicați în sporturi grele, dar după finalizarea acestuia, jogging-ul și vizitarea centrului de fitness nu vor fi inutile.

Sfaturi suplimentare

Durata dietei trebuie aleasă în funcție de rezultatele necesare. Cu cât durează mai mult pierderea în greutate, cu atât poți pierde mai multe kilograme în plus, dar în acest caz trebuie să faci un meniu rațional. În plus, ar trebui să respectați următoarele recomandări:

apa cu miere și lămâie este inclusă în dieta dietei de hrișcă pentru scăderea în greutate
 • Hrișca trebuie aleasă cu sâmburi întregi, nu cu cele zdrobite. Există mai multe componente utile într-o astfel de cereală.
 • Înainte de aburirea hrișcului, clătiți-o cu apă rece.
 • Unii recomandă împărțirea hrișcului în porții egale, alții sugerează să mănânce cea mai mare parte la micul dejun.
 • Cu o jumătate de oră înainte de primul mic dejun, trebuie să beți un pahar de apă caldă cu miere și lămâie.
 • Ultima porție de hrișcă sau legume trebuie consumată cu cel puțin 4 ore înainte de culcare.

În ciuda faptului că hrișca și legumele sunt în general bune pentru organism, trebuie să vă ascultați propriile sentimente. Dacă vă simțiți rău, trebuie să opriți dieta, să reveniți treptat la dieta obișnuită și să consultați un medic.

Ce spun cei care au slăbit

O dietă cu legume din hrișcă poate oferi rezultate diferite în funcție de durata acesteia, opțiunea de meniu, precum și de caracteristicile individuale ale unui anumit organism și de starea inițială a figurii. În medie, într-o săptămână de o astfel de dietă, puteți pierde 4-7 kg. Cu cât greutatea inițială este mai mare, cu atât mai eficient va fi posibil să slăbești în urma unei diete cu legume din hrișcă, recenziile și rezultatele celor care au slăbit confirmă acest lucru.

De exemplu, o fată a fost mulțumită de rezultatele pierderii în greutate: „Am stat două săptămâni pe hrișcă și legume, nu am simțit o ușurință de multă vreme. Am pierdut practic obiceiul sării în acest timp, acum mănânc din ce în ce mai sumbru. La o dietă am aruncat 10 kg. "

O altă fată nu a fost prea încântată de efectul dietei cu hrișcă-legume. Recenzia ei a avut o conotație negativă: „Este foarte dificil să rămânem la hrișcă azimă, chiar dacă adăugați legume la ea. Am durat doar o săptămână în loc de cele două planificate, am reușit să slăbesc 5 kg. În principiu, nici nu e rău, dar am vrut să arunc mai mult. "

constatări

Toată lumea alege pentru sine cel mai bun mod de a slăbi. Dieta cu legume din hrișcă este potrivită pentru cei care nu așteaptă rezultate colosale și, în același timp, au grijă de propria lor sănătate. Această metodă de slăbit nu vă va permite să mori de foame, dar vă va scuti de câțiva centimetri la nivelul taliei și șoldurilor, mai ales dacă nu vă grăbiți să mâncați junk în timpul dietei cu hrișcă-legume, recenzii, rezultate ale persoanelor care au testat ei înșiși sunt o confirmare vie a acestui lucru.